Muziek in de Natuur

Muziek en natuur horen bij elkaar! Alles in de natuur maakt geluid. De vogels, de kikkers, maar ook het ruisen van de wind door de bomen, een kabbelend beekje of het druppen van een zomerbui op het bladerdak. Misschien zijn we ons daar te weinig van bewust. Maar probeer eens met je peuter of kleuter stil te zijn op een mooie plek en je te focussen op alles wat je kunt horen! Deze blog gaat over wat je kunt doen met je peuter of kleuter met natuurgeluiden!

Zo zat ik een keer in juni bij een duinplas te suffen. Totdat er een Schotse Hooglander in mijn nek zat te hijgen. Tot die tijd genoot ik heel erg van de kwakende kikkers.

Als je bang bent voor deze vervaarlijke koeien, zoek dan een plek op zonder Schotse Hooglanders.

Peuters houden ook van herrie maken. En deze pedagogisch medewerkers vonden dat ook wel leuk. Een natuurxylofoon heb je zo gemaakt van een paar boomstammen.

Zelfs met allerlei ritseltakken aan een touw, maken jouw peuters zo een mooi liedje.

Een ander leuk spelletje doe je met een vogelfluit. Samen met je kind ben jij een vogel. Je verstopt je. De andere kinderen tellen tot twintig. En daarna begin jij (of je kind) te fluiten. De peuters en kleuters gaan het geluid achterna en al snel hebben ze je gevonden.

Veel plezier hiermee!

2 gedachten over “Muziek in de natuur”

  • Prachtige ideeen.
    Ik speel graag met mijn kleindochter in de natuur.
    De xylofoon gaan we zeker maken.

  • Leuke ideeën! Die ritseltakken kan ik nog een keer doen met ‘mijn’ kleuters in de Bijlmer. Wat ze ook erg leuk vonden, is dierengeluiden nadoen. Er was bijv. één jongetje dat perfect een reiger nadeed. Ik introduceerde de les met een serietje geluiden die ik op een boxje via mijn telefoon afspeelde. Met plaatjes moesten ze dan raden wat ze hoorden….Tot mijn verbazing waren ze voor het eerst helemaal stil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.