Peuters in het Wild

mei, 2019

11mei10:0016:00Training Peuters en Kleuters in het Wild Rotterdam10:00 - 16:00 Kinderboerderij de Wilgenhof Event Organized By: Peuters in het Wild in samenwerking met Natuur Stad Rotterdam

meer

Info

Jonge kinderen staan nog helemaal open voor alle indrukken die ze krijgen in de natuur. Vol verwondering staan ze te kijken naar een worm of een slak. Ze kunnen uren zoet zijn met heksensoep maken!
 
Wil je dat jouw kinderen, of die waarmee jij werkt, zich vrij en verbonden voelen met de natuurlijke wereld? Dan is het belangrijk dat je ze dat op heel jonge leeftijd aanbiedt.
 
Deze training is bedoeld voor iedereen die met kinderen werkt zoals PM-ers, leerkrachten, kindercoaches. Je kunt ook meedoen als je zelf kinderen hebt en hier meer inzicht in wilt hebben.
 
Peuters in het Wild is een netwerk van enthousiaste aanbieders van peuter- en ouderactiviteiten in de natuur. Als kinderopvanglocatie of als voorschool kun je je met Peuters in het Wild profileren.
 
Nadat je deze training hebt gedaan, kun je je eventueel aansluiten bij Peuters in het Wild met een licentie (50 euro per jaar).
 
Meer informatie hierover vind je op onze website: www.peutersinhetwild.nl.
 
Op zaterdag 11 maart organiseren we deze training bij Kinderboerderij De Wilgenhof in Rotterdam. Deze training duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de training ontdek je:
 
* Jouw eigen verbondenheid met de natuur en hoe je die kunt gebruiken om jonge kinderen te helpen met ontdekken.
* Hoe je jonge kinderen kunt betrekken en kunt stimuleren om natuurontdekkingen te doen.
* Hoe je ze daarna vrij laat om hun eigen ontdekkingen te doen en zich daarover te uiten op allerlei manieren.
 
* Hoe je de buitenruimtes waar de kinderen spelen, kunt indelen in verschillende speelzones, bijvoorbeeld een beweegparcours, een ontdekhoek, een natuuratelier, een voedselhoek, een voorlees-tent enzovoorts.
* Je maakt kennis met een aantal voorbeeldavonturen die Peuters in het Wild heeft ontwikkeld.
* hoe je kunt aansluiten bij het netwerk Peuters in het Wild en wat je daar aan hebt.
 
De training duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De prijs is 85 euro inclusief btw. Als je met twee of meer mensen inschrijft 75 euro.
Deze prijs is inclusief lunch, een reader Peuters in het Wild, een boekje met vier avonturen en een certificaat van deelname.
 
Geef je op door een mail te sturen aan: info@peutersinhetwild.nl, Bart de Koning, graag met een motivatie, je telefoonnummer en het adres waar de rekening naar toe mag (misschien betaalt je baas wel).

tijd

(Zaterdag) 10:00 - 16:00

Locatie

Kinderboerderij de Wilgenhof

Ringdijk 76, 3054 KV Rotterdam

X