Peuters in het Wild

maart, 2019

29maart(maart 29)10:0006apr(apr 6)16:00Driedaagse training Peuters en Kleuters in het Wild, Deventer(maart 29) 10:00 - (april 6) 16:00 Natuurcentrum de Ulebelt

meer

Info

In de kinderopvang en het onderwijs is steeds meer aandacht voor natuurlijk en avontuurlijk buitenspelen. Natuurlijk buitenspelen helpt mee aan de sociale, fysieke en creatieve ontwikkeling van het jonge kind en betrekt ze bij de aarde en al z’n mede-bewoners.

Waarom is spelen in de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen? Wat zijn  randvoorwaarden voor een ‘rijke’, ‘natuurlijke’ speelomgeving? En hoe kun jij als (toekomstig) professional inhoudelijk bijdragen aan deze mooie ontwikkeling?

Wij geven je kennis over Reggio Emilia en hoe deze in te zetten in het spelen in de natuur. Wij geven je inzichten om deze activiteiten te analyseren aan de hand van de verschillende intelligenties van Howard Gardner. Steeds koppelen wij terug naar je eigen praktijk en versterken je in het expressief inzetten van boekjes, handpoppen en natuurelementen in de natuurlijke activiteiten.

Natuur is een Feest organiseert samen met Chantal Ariëns (deskundige in het veld van de kinderopvang) een driedaagse training voor professionals die Peuters in het wild activiteiten willen organiseren in hun praktijk of kinderopvang. Je kunt je vervolgens presenteren als specialist natuurlijk- en avontuurlijk buitenspelen in de kinderopvang, kleuteronderwijs  en/of coachpraktijk.

Wil jij een bijdrage leveren aan deze belangrijke ontwikkeling, doe dan mee aan onze driedaagse training ‘peuters en kleuters in het wild’. Deze training geven we bij Natuurcentrum de Ulebelt in Deventer. Een hele inspirerende plek met een tweetal natuurspeeltuinen.

Wanneer: Op vrijdag en zaterdag 29 en 30 maart
en een derde dag op zaterdag 6 april

Waar: Natuurcentrum de Ulebelt

Prijs:    385 euro inclusief btw (inclusief een cursusmap met voorbeelden, lunch, koffie, thee en dergelijke)

Voor wie : Professionals actief in kinderopvang, onderwijs en coachpraktijk met een hart voor natuur.

Portfolio :   Bart de Koning is initiatiefnemer van Natuur is een Feest Nederland en de trainer van Peuters in het wild.
Chantal Ariens is regiomanager van nannybureau Nanny Home, deskundige op het gebied van Reggio Emilia en zeer betrokken bij natuurlijk spelen.

Wil je meer informatie over deze training, wil je jezelf opgeven hiervoor? Stuur dan een mail naar info@peutersinhetwild.nl of bel met Bart de Koning 06-29096804.

Aanmelden onder vermelding van naam of namen van de deelnemers, uw mailadres en telefoonnummer en het adres (graag ook mailadres) waar de factuur naar toe kan. Bij aanmelding zetten we u op de deelnemerslijst en sturen wij u een bevestiging. Ongeveer drie weken van tevoren krijgt u  nadere informatie en de factuur toegestuurd.

tijd

Maart 29 (Vrijdag) 10:00 - April 6 (Zaterdag) 16:00

Locatie

Natuurcentrum de Ulebelt

Maatmanweg

X