Peuters in het Wild

september, 2019

06sep(sep 6)10:0028(sep 28)16:00agfelastDriedaagse training peuters en kleuters in het wild (Amsterdam)10:00 - 16:00 (28) Natuurspeeltuin de Natureluur/ de Natuurkamer Event Organized By: Natuur is een Feest i.s.m. Chantal Ariens

meer

Info

Trainingsdagen: vrijdag 6, zaterdag 7 september en zaterdag 28 september van 10 – 16 uur.

Kinderen laten aanrommelen met modder, blaadjes en takken. Ze ontdekken pissebedden onder een steen. Ze vertellen thuis grote verhalen over de avonturen met de kippen! Door buiten te spelen in de natuur doe je je kinderen veel goeds! Het is waardevol voor de ontwikkeling van kinderen. Maar het maakt ze ook, op hun niveau, bewust van dat ze de aarde delen met allerlei bijzondere beesten en planten.

Waarom is spelen in de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen? Wat zijn  randvoorwaarden voor een ‘rijke’, ‘natuurlijke’ speelomgeving? En hoe kun jij als (toekomstig) professional inhoudelijk bijdragen aan deze mooie ontwikkeling?

We halen onze inspiratie uit de ideeën van onder andere Malaguzzi  (Reggio Emilia) en de meervoudige intelligentie van Howard Gardner. Volgens Malaguzzi heeft elk kind honderd talen om zich uit te drukken. Dat betekent volgens ons dat je een kind moet meenemen in avonturen, die hij/zij zelf kan invullen! Over zand, over bomen, stenen, beestjes, boerderijdieren, over pirateneilanden en toverdokters.

Na de training kun je zulke avonturen vorm geven met behulp van natuurelementen, prentenboeken, verhalen en handpoppen. Hoe gun je kinderen de vrijheid om dit op hun eigen manier in te vullen? Hoe observeer je ieders spel en ontwikkeling? En hoe documenteer je dat, zodat je de kinderen en de ouders kunt laten zien hoe ze hebben ‘geleerd’.

Peuters in het Wild (onderdeel van Natuur is een Feest) organiseert samen met Chantal Ariëns (deskundige in het veld van de kinderopvang) een driedaagse training voor iedereen die Peuters in het wild activiteiten wil organiseren in hun praktijk of kinderopvang. Je kunt je vervolgens presenteren als specialist natuurlijk- en avontuurlijk buitenspelen in de kinderopvang, kleuteronderwijs  en/of coachpraktijk.

Wil jij een bijdrage leveren aan deze belangrijke ontwikkeling, doe dan mee aan onze driedaagse training ‘peuters en kleuters in het wild’. Deze training geven we bij Natuurspeeltuin de Natureluur in Amsterdam. Een hele inspirerende plek met een zeer actieve natuurspeeltuin.

Wanneer: Op vrijdag en zaterdag 6 en 7 september 2019
en een derde dag op zaterdag 28 september

Waar: Natuurspeeltuin de Natureluur in Amsterdam

Prijs:    350 euro ex. btw (inclusief een cursusmap met voorbeelden, lunch, koffie, thee en dergelijke)

Voor wie : Professionals actief in de kinderopvang, gastouders, vrijwilligers en zzp-ers die natuuractiviteiten aanbieden voor peuters en/of kleuters

Portfolio :   Bart de Koning is initiatiefnemer van Natuur is een Feest Nederland en de trainer van Peuters in het wild.
Chantal Ariens is regiomanager van nannybureau Nanny Home, deskundige op het gebied van Reggio Emilia en zeer betrokken bij natuurlijk spelen.

Wil je meer informatie over deze training, wil je jezelf opgeven hiervoor? Stuur dan een mail naar info@peutersinhetwild.nl of bel met Bart de Koning 06-29096804.

Aanmelden onder vermelding van naam of namen van de deelnemers, uw mailadres en telefoonnummer en het adres (graag ook mailadres) waar de factuur naar toe kan. Bij aanmelding zetten we je op de deelnemerslijst en sturen wij je een bevestiging. Je met het onderstaande formulier ook online betalen.

tijd

6 (Vrijdag) 10:00 - 28 (Zaterdag) 16:00

Locatie

Natuurspeeltuin de Natureluur/ de Natuurkamer

President Allendelaan 4

Organizer

Natuur is een Feest i.s.m. Chantal Ariensinfo@peutersinhetwild.nl Boniplein 72, 1094 SG Amsterdam

X