Het gaat om het spel, niet om het resultaat! Dat riep een medewerker van Kinderrijk vrolijk toen een paar dreumesen helemaal onder de klei, aarde en groene verf zaten!

Zaadbommen maken is sowieso al niet zo’n serieuze oplossing voor het vergroenen van de leefomgeving. De eerste zaadbom is gemaakt door een Guerrilla-Gardener! Hij maakte zaadbommen om neer te gooien op braakliggende landjes – als ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ zeg maar. Je hebt nodig:

  • Natuurlijke boetseerklei
  • Een zak compost of potaarde
  • Veel goedkope vlinderbloemenzaadjes (bij het tuincentrum of online hebben ze veel mogelijkheden)
  • Een emmer water

Bij Kinderrijk had ik nog een extra opdracht namelijk bloempotjes schilderen, vullen met aarde en zonnebloemzaadjes. Ook leuk. En ook dat nodigde uit tot lekker kliederen, plezier maken en ontdekken.

Modderdag

Op vrijdag 29 juni is het weer Internationale Modderdag. Veel Kinderopvangorganisaties doen daar aan mee. En zo ook Peuters in het Wild. We zijn al door een paar opvang-bedrijven gevraagd om activiteiten te verzorgen. Zo kunnen we bijvoorbeeld deze zaadbommen-activiteit verzorgen. Maar we hebben nog veel meer leuke idee├źn. Peuters in het Wild is een netwerk van aanbieders van peuter-natuur-activiteiten. Op de rest van deze website lees je nog veel meer over de mogelijkheden.

Voor informatie kun je ons een mail sturen: info@peutersinhetwild.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.