Bij de Fruittuin van West is het altijd druk met peuters. Ouders komen er met hun kinderen appels plukken, eitjes rapen en groenten oogsten. Af en toe begeleid ik hier Peuters in het Wild, en vandaag was ik er weer. Boer Beer vertelde een verhaaltje. Over de radijsjes die hij had gezaaid. Over een worm die hij vond. Over een kip die jarig was en waarvoor we een taart gingen maken.

Boer Beer heeft ook altijd geweldige honger. Hij lust alles! Tomaatjes, wortels, radijsjes enzovoorts. “Moet je ook eens proberen joh!!” En zo leren de kinderen al jong dat het eten in de grond groeit, hoe iets smaakt en dat je er beresterk van wordt.

Gezond eten en natuureducatie
Goed zorgen voor de natuur, begint bij goed leren zorgen voor je zelf. Gezond en biologisch voedsel is DE verbinding tussen de natuur en jou zelf. Al jouw eten komt oorspronkelijk uit de natuur. En mooi biologisch eten, groeit en leeft natuurlijk van het land. Op de Fruittuin kun je het allemaal meemaken.

Appeltjes en kersen groeien aan de boom. Kruiden groeien op het land. De kippen scharrelen op de composthoop op zoek naar een rotte appel of een sappige worm! Het is super om jouw kind daar al jong mee in aanraking te brengen. Veel peuters vinden eten reuze spannend en ook een beetje eng. Alle smaken zijn nieuw en ze moeten er aan wennen. Maar fruit plukken of worteltjes uit de grond halen, dat is grappig en in je mond stoppen ook natuurlijk. En hoe leuk is het om het vers geraapte eitje samen met papa te koken, te pellen en op te eten! Zo associëren jonge kinderen eten met leuke dingen.

Peuters in het Wild bij jouw bedrijf?
Dat kan natuurlijk. Om je bij Peuters in het Wild aan te sluiten volg je een eendaagse training (zie bij trainingen) en neem je een jaarlijkse licentie af.
Met die licentie zetten we je namens Peuters in het Wild ook ‘op de kaart’ zodat bijvoorbeeld de kinderopvang jou ook kan inhuren.

Peuters in het Wild is een netwerk

Je kunt Peuters in het Wild ook gebruiken als netwerk. Via een besloten facebookgroep kun je elkaar bevragen. Je kunt ook eens meelopen met een andere Peuters in het Wild begeleider. En meedoen aan een teamdag om elkaar te inspireren.